Sezona 2019

Nekaj utrinkov za letošnje sezone. Obiščejo naju  čebelarji iz drugih držav, družine in skupine.

 Snemanje za NETFLIX

Potekalo je snemanje za novo serijo ‘RESTAURANTS ON THE EDGE’ za NETFLIX. To je dokumentarna serija, kjer trije priznani strokovnjaki (šef restavracije, šef kuhinje in uspešni notranji opremljevalec) potujejo po svetu, da bi našli malo bolj znane restavracije in delali z njimi. Poskušajo jih dvigniti na višjo raven. Poskušajo vključiti lokalno hrano in kulturo.Serija bo v mesecu decembru. Vključili bodo tudi najin med in čebelarstvo.

BIG SEE TOURISM AWARDS

V četrtek 15.11.2018 sva bila v Ljubljani, kjer je bila prireditev in podelitvi nagrad za kreativne in originalne turistične destinacije na področju jugovzhodne Evrope. Med prejemniki teh nagrad sva bila tudi midva.

Praznovanje Svetovni dan čebel v Žirovnici

Več tisoč čebelarjev in podpornikov zaščite čebel se je 20.05.2018  zbralo na Breznici, kjer smo zaznamovali prvo praznovanje svetovnega dneva čebel.

Dan odprtih vrat in razstava panjskih končnic

Dan odprtih vrat ČD Bled – Gorje in razstava panjskih končnic na Selu pri Bledu( Čebelarstvo Ambrožič). Panjske končnice so narisali učenci petih razredov OŠ Bled, PŠ Ribno in PŠ Bohinjska Bistrica. Razstavo sta odprla ravnateljica šole ga. Nataša Ahačič in podžupan Toni Mežan. Vsi petošolci so bili nagrajeni z medom in obeskom za ključe.     NAJ MEDI!

Podelitev priznanj za med

Danes je v Gornji Radgoni na sejmu AGRA potekala svečana podelitev priznanj za med. Že drugo leto zapored sva prijela ZLATO MEDALJO za SMREKOV MED. Na podelitvi je bil tudi predsednik Apimondie g. Philip McCabe.

Kitajski minister Han Changfu okusil Slovenski med

Obisk v Državnem zboru

20. maja 2016  smo bili v dvorani Državnega zbora.
Državni zbor je v tem tednu gostil razstavo poslikanih panjskih končnic Čebelarskega muzeja iz Radovljice in Osnovne šole Antona Janše, Radovljica. Danes, 20. maja, na rojstni dan slovenskega čebelarja Antona Janše, je potekal v preddverju velike dvorane slovesen zaključek razstave s pokušino slovenskega medu ( KRALOV MED), ki sva se ga udeležila tudi midva in nekateri  slovenski čebelarji.